USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

“KOAH  tedavi edilebilir bir hastalık”

Türk Toraks Derneği KOAH Çalışma Grubu bir akciğer hastalığı olan ve yaygınlaşma eğilimi gösteren, ilerleyici özelliğiyle de özenle takibi gerekli KOAH hastalığı konusunda farkındalığı artırmak için bir açıklamada bulundu.

“KOAH  tedavi edilebilir bir hastalık”
18-11-2015 11:23
Google News

Yunus Atmaca/İzmir(Ege Ajans)

Türk Toraks Derneği KOAH Çalışma Grubu tarafından yapılan açıklamada; KOAH  Kronik  Obstrüktif  Akciğer Hastalığı, nefes yollarında mikroplarla oluşmayan bir iltihaplanmaya bağlı oluşan ilerleyici bir akciğer hastalığı olduğunu ifade edildi.

Açıklamada; KOAH’ın  ilerleyici bir hastalık olmasına karşı önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ifade edilerek “KOAH’lı bir hastanın yapması gereken ilk iş sigarayı bırakmak amacıyla hekime başvurmasıdır. Sigara bağımlılığı tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bunun dışında, diğer zararlı toz ve dumandan uzak durulması, grip ve zatürre aşılarının yapılması ve nefes yoluyla alınan ilaç tedavisinin yanı sıra fiziksel aktivitenin önerilmesi ve uygulanmasının sağlanması; hem hastalık gelişimi, hem hastalığın ilerlemesi ve kötü sonuçlarının önlenmesinde önemli bir adımdır. Hastanın iyileştirilmesi ve korunması için haftanın en az beş günü, günde en az 30 dakika süre ile orta yoğunlukta fizik aktivite önerilmektedir” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ